Miet Ooms, taalmens

Webred Taal & DocumentatieMijn naam is Miet Ooms

Uw tekst, mijn job!

Sinds 2007 ben ik actief als freelance vertaler en taaldocent. Ik zet Engelstalige en Duitstalige teksten op zo’n manier om naar het Nederlands dat u niet merkt dat ze vertaald zijn. En ik leer anderstaligen vlot Nederlands begrijpen en spreken. Zo leerde ik zelf op een heel andere manier omgaan met en kijken naar mijn eigen moedertaal. Intussen bleef ik het wereldje van de taalkunde en taalvariatie volgen. 

Taalverhalen!

Er valt zoveel te zeggen over taal. Daarom blijf ik ook taalverhalen vertellen. Mijn nieuwe verhalen vindt u in de eerste plaats op de website taalverhalen.be. Daarnaast kunt u me boeken voor je vereniging of organisatie. Ik vertel u met plezier waar uw naam vandaan komen, wat uw dialect met de standaardtaal te maken heeft of ik geef een antwoord op de taalvragen die u me stelt.

 

Interesse? Contacteer me nu via het contactformulier!